Monday, August 5, 2013

Peyzajda Harika Tasarımlar

"Peyzaj; çevrenizin farklı bakış açılarıyla, güzel görünebilecek bir şekilde düzenlenmesidir. Park, çocuk bahçeleri, dinlenme alanları, toplu konut alanları, alışveriş merkezleri, hayvanat bahçeleri, otopark ve oyun alanları gibi topluma açık yeşil alanların, peyzaj mimarları tarafından yeniden tasarlanmasıdır.

Peyzaj uygulamalarına en çok turizm ve dinlenme tesislerinde rastlayabiliriz. Bu alanlara, burada kalan misafirlerin göz zevkinize hitap edecek, çeşitli çiçekler ve farklı bitki türlerinin ekimi yapılır. Ayrıca su kıyısındaki bazı tesislerinde bulunan bitkilerin bakımına ve tasarımına önem verilir. Kentsel yapılandırma ve dönüşüm sürecinde yer alan peyzaja verilen önem büyüktür.




Peyzaj mimarlığı, peyzaj konusunda en yetkili olan iki kişiden biridir. Peyzaj mühendisliği işin daha teorik kısmıyla ilgilenirken, mimar bir heykeltraş gibi ağaç ve bitkilere şekil verir. İnsanların mutluluğu, konforu ve keyifli bir ortamda yaşaması için bulundukları alanları güzelleştirirler. Ekolojik dengenin korunması ve sürdürülebilmesi için arazilerin tasarlanması ve onarılmalarına destek verirler. 




Peyzaj konusunda kaliteli bir eğitim almak mümkün olsa da sizler de evlerinizin bahçelerinde zevkinize göre düzenlemeler yapabilirsiniz. Bu görmüş olduğunuz çalışma onlardan biridir. Çiçek ekecekseniz; bulunduğunuz şehir ve mevsim şartlarına göre çiçek türlerine, bahçenizde yer vermeniz gerekmektedir. Ayrıca farklı türdeki taşlarla dekoratif bir görüntü oluşturabilirsiniz.

Dikey bahçeler, aydınlatma ya da yeşil çatılar gibi alışılagelmiş uygulamaların dışına çıkmak yapmak istiyorsanız, alanında uzman bir mimarla çalışmanız yerinde bir seçim olacaktır. İstediğiniz alan düzenlemelerini, harika bir biçimde gerçekleştireceklerdir."

No comments: