Monday, August 26, 2013

Haydi Fondü Yemeye!

İstanbul'da yaşıyorsanız Jadore'da fondü yemeseniz olmaz. Jadore son derece şık ve şirin bir yer. Fransız tatlılarından esinlenilerek hoş tatlılar tasarlamışlar ve atmosfer de sizi Fransa'daymışsınız gibi hissettiriyor. Jodere'da pek çok tatlı var. En güzelleri 'oh la la beatrice ve fondü'. Oh la la Beatrice porsiyon olarak son derece büyük. Çikolatalı kek üzerine özel sosuyla sunulan bu pastanın üzerinde krem şanti, yanında ise çilek ve muz yer alıyor. Pasta o kadar göz alıcı görünüyor ki yemeseniz pastaya ayıp edersiniz.



Fondü de Jadore'ın bir diğer spesiyalidir. Fondüler iki kişilik olabildiği gibi, tek kişilik de olabilir. Tek kişilik fondü çikolataya doymak isteyenlerin ilk tercihi olmalı. Çift kişilik fondü ise çiftlerin sıkça tercih ettiği bir tatlı. Muz, elma, çilekten oluşan meyveleri çikolataya batırıp yemek gerçekten çok keyifli. Bir de bu çikolata sıcak olunca kış aylarında damağınızda unutulmaz sıcaklıklar kalıyor.


Jadore'da oturup güzel bir ev yapımı limonata içmek de çok keyifli. Eğer farklı bir şeyler yapmak istiyorsanız Jadore'a mutlaka gitmelisiniz. Jadore Taksim'de 'Emir Nevruz' Sokak'da yer alıyor. Küçük bir yer olduğu için bazen yer bulunamayabiliyor birkaç dakika bekledikten sonra sizi mutlaka hoş bir masaya oturtuyorlar. Haydi fondü yemeye!

No comments: