Tuesday, June 18, 2013

Bel Fıtığı ile İlgili Bilgiler

Saatlerce ofiste çalışanların en büyük derdi olan bel fıtığı, son yıllarda sayısı giderek artan bir hasta grubunu oluşturmaktadır. Düzensiz beslenme koşullarınız varsa ve stres yaşıyorsanız; bel ve boyun fıtıklarınıza yakalanma olasılığınızı arttırıyor. Bankacılar, çağrı merkezi çalışanları, gazeteci ve devlet memuru olanlar; belirli pozisyonda uzun saatler oturdukları için omurilik eğrilikleri, kireçlenmeler, bileklerinizde görülen karpal tünel sendromu gibi rahatsızlıkları yaşayabiliyorlar.  Hareketsizliğin neden olduğu bel fıtığı, yorgunluk ve gerginlik anlarınızda daha yoğun bir ağrıya neden olmaktadır. Veriminin artması ve kendinizi daha iyi hissetmeniz için, bu rahatsızlığın tedavi edilmesi gerekmektedir.
Bel Fıtığı

Bel fıtığı rahatsızlığı, omur kemikleri arasındaki kıkırdakların dışarıya çıkmasıyla ağrı şeklinde ortaya çıkar. Kıkırdaklara tıp dilinde disk denmektedir. Dışarı çıkan kıkırdaklar, omurların arasındaki sinirleri sıkıştırır ve topallayarak yürümenize neden olur. Vücudun ağırlığı bir tarafta kalırken, bacaklarınız uyuşur. Omurilik kanalı kendinden dar olanlar da bu tarz sıkıntılar yaşayabilir. Böyle şikayetleriniz var ise mutlaka bir hekime görünmeli, muayene olmalısınız.

Beyin cerrahisi alanını da kapsayan bel fıtığında, hasta ameliyat edilse de hastalık kendini tekrarlayabilir. Sinirlerin zarar görmemesi için gereken önlemler alınır. Doğru çalışan bir hekim, sinirlerinizin başka dokulara kayıp farklı sorunlar yaşamanızı engeller. Ameliyat yapılıp yapılmaması da hastanın muayene edilmesine bağlıdır. Ağrılarınızı dindirmeyi ancak ve ancak, çok başarılı bir doktor sağlayabilir.
Beyin Cerrahisi

Bel ve boyun fıtığı tedavisinde fizik tedavi yöntemlerine yöneliş olur. Eğer hastanın durumu çok acil ve ciddiyse ameliyata alınabilir. Bel ve boyun travması ya da kafa travması geçiren beyin cerrahisi hastaları içinde, uzmanlar yardımcı olur. Sinirlerin ne durumda olduğunu anlamak için EMG sinir ölçüm sistemi kullanılır. Tanı koyulduktan sonra, güç kaybı olup olmadığına bakılır. Uyuşmaları dindirmek ve hastanın rahat hareket etmesini sağlamak için gereken müdahale yapılır. Mikroskobik ya da endoskopik cerrahi işlemlerinin yanı sıra açık cerrahi müdahalelerine de yer verilebilir. Nükleoplasti alanında size destek veren hekimler sayesinde, sağlığınıza bir an önce kavuşabilirsiniz.

No comments: